Ce este nou cu noi?

SECESPOL ÎN LUPTA DINTRE JAD SPIRALĂ ȘI SCHIMBĂTOARE DE CĂLDURĂ PLACĂ ÎN APLICAȚII DE ABUR.

8. 8. 2020

SECESPOL ÎN LUPTA DINTRE JAD SPIRALĂ ȘI SCHIMBĂTOARE DE CĂLDURĂ PLACĂ ÎN APLICAȚII DE ABUR.

Foarte des, în practică, există o utilizare a schimbătoarelor de căldură diferite în alte scopuri decât scopul principal. Din păcate, masa și bine-cunoscute schimbătoare de căldură placă lipită nu sunt întotdeauna alegerea corectă. În ciuda eficienței energetice extrem de ridicate și a dimensiunilor compacte pe care le oferă, utilizarea lor este semnificativ limitată. Lipirea între diferite straturi se efectuează cel mai adesea cu miere în schimbătoare de căldură rare și speciale cu componente din oțel inoxidabil sub formă de pulbere. Deoarece o expansiune a temperaturii nu este posibilă între straturile individuale, acestea sunt extrem de sensibile la distrugere și omisiuni.

Una dintre cele mai frecvent făcute erori semnificative este alegerea schimbătorului de căldură placă pentru aplicarea aburului. În multe cazuri, intervalele de temperatură sunt extrem de mari, ca urmare a faptului că extensiile și sarcinile materialului sunt grave. De asemenea, șocurile hidraulice cu o schimbare bruscă a debitului sunt frecvente și duc la probleme în structura schimbătoarelor de căldură.

Din acest motiv, produsele din seria JAD sunt proiectate pentru funcționarea cu abur la viteze și sarcini extrem de mari. Practic, JAD este un schimbător de căldură cu tub de blană, dar diferă extrem de mult de la schimbătoare de căldură mari, grele și extrem de scumpe, acceptate în general. Cea specifică în JAD este pachetul tubular înfășurat sub formă de spirală, contribuind la o creștere a suprafeței, crescând eficiența schimbului de căldură datorită vitezei mari și turbulențelor fluxului. Dimensiunile mici, fiabilitatea uriașă și prețul competitiv permit JAD să lupte împotriva schimbătoarelor de căldură extrem de reușite.

Din păcate, alte mărci, din cauza lipsei de produs suficient de fiabile pentru a lucra cu abur continuă să impună plăci de schimbătoare de căldură care operează cu risc de distrugere pe o bază de zi cu zi. În multe cazuri, este vorba despre oprirea unui proces de producție sau tăierea încălzirii în clădirile publice și piscine.

CONTACT

CONTACT