Ce este nou cu noi?

JAD

4. 4. 2021

JAD

Foarte des in practica se utilizeaza diferite tipuri de schimbatoare de caldura in alte aplicatii decat cele pentru care au fost proiectate.

Una din erorile frecvente este alegerea schimbatorului de caldura cu placi pentru aplicatiile cu abur. In multe cazuri diferentele de temperatura sunt destul de mari, fapt ce duce la dilatari si tensiuni in materiale semnificative. Deasemenea socurile hidraulice in urma schimbarii bruste a debitului sunt frecvente si duc la probleme in structura schimbatoarelor de caldura.

Din acest motiv, produsele din seria JAD sunt proiectate pentru functionarea cu abur la viteze si sarcini mari. Practic, JAD este un schimbator de caldura tubular, dar cu diferente importante fata de schimbatoarele de caldura mari, grele si foarte scumpe utilizate in general. Specific pentru JAD este fascicului tubular infasurat in forma de spirala, contribuind la o crestere a suprafetei de transfer termic si a eficientei acesteia datorita vitezelor mari interne si turbulentelor fluidului. Dimensiunile mici, fiabilitatea mare si pretul competitiv permit modelelor JAD sa lupte cu success impotriva schimbatoarelor cu placi.

Din pacate alte branduri, in lipsa unei solutii sificient de fiabile pentru a lucra cu abur, continua sa propuna ca solutie schimbatoarele cu placi, chiar cu riscul de avariere in exploatare. In multe cazuri este vorba de riscul intreruperii unui process de productie sau intreruperea incalzirii in cladiri publice, spirale sau piscine.

Video in EN:

https://youtu.be/ddpIeszZ_78

CONTACT

CONTACT