Ce este nou cu noi?

ECONOMIZOARELE DNA ECO

4. 4. 2021

ECONOMIZOARELE DNA ECO

Aspectul mediului inconjurator cat si cel economic sunt importante in energetica (cresterea eficientei boilerelor pe gaz, recuperare si regenerare) si in procesele de productie generatoare de caldura reziduala (utilizarea caldurii reziduale generate de procesul tehnologic). Echipamentul standard pentru procesele de productie generatoare de caldura au de obicei un consum energetic ridicat, ducand la o incarcare semnificativa a mediului inconjurator si la o pierdere importanta de energie catre mediul inconjurator. Cu toate acestea, daca ne concentram pe o eficienta mai ridicata a echipamentului, descoperim ca o altfel de solutie are un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

DNA ECO reprezinta un produs derivat din binecunoscutul si apreciatul schimbator de caldura DNA cu fascilulul tubular cu geometrie de helix. Aceasta tehnologie atinge rate de transfer termic mult mai ridicate comparativ cu solutia standard, permitand o constructie autoportanta si auto-compensatoare. Toate acestea aduc un mare avantaj cand ne referim la suprafata de transfer termic si la hidraulica.

Curgerea turbulenta cu efect de vartej creste coeficientul de transfer termic pana la dublu multumita geometriei de helix a tuburilor. Suprafata de transfer termic mai eficienta cu distributie omogena a debitului si a vitezei de curgere. Fascicul tubular flexibil fara sicane, pierderi mici de presiune, fara nevoie de compensator pe manta si eliminarea vibratiilor datorita multiplelor puncta de contact de-a lungul fasciculului tubular.

Fasciculul tubular compus din tuburi cu geometrie de helix creaza conditii extraordinare pentru dinamica fluidului. Multumita faptului ca fascilulul tubular nu are niciun plan de simetrie care sa conecteze fiecare punct dintr-un tub, mediul creat ajuta la scaderea energiei dissipate. Prin urmare debitul prin manta sufera pierderi de presiune mult mai mici.. Suprafata mare de transfer termic intr-o constructive compacta.

Ultima evolutie a tehnologiei DNA ECO este un sistem modular complet din otel inoxidabil ceea ce ofera o solutie mult mai efectiva si adaptiva pentru multe aplicatii de optimizare a recuperarii energiei disipate.

Sistemul de module complet demontabil permite scoaterea si curatarea fiecarul segment de incalzire. Este echipat cu izolatie si sistem de distributie, pregatit sa fie conectat dupa boilere. Cu toate acestea, este posibil sa se livreze un singur modul la solicitarea clientului (segmental de transfer termic), facand posibila extinderea sistemului dupa noile cerinte de transfer termic.

CONTACT

CONTACT